צריכים לחפור בקרקע? חוששים לפגוע בתשתיות תת קרקעיות? הגעתם למקום הנכון, קבלו את כל מה שחשוב לדעת על איתור תשתיות תת קרקעיות.
איתור תשתיות – מה זה בכלל?
אולי אתם לא מודעים לזה, אך מתחת לרגליים שלכם, מחת לשטח שעליו אתם דורכים, מסתתרות תשתיות תת קרקעיות רבות. כשאנחנו אומרים תשתיות תת קרקעיות אנחנו מתכוונים לתשתיות גז, מים, חשמל, ביוב, תשתיות תקשורת שונות של חברות הכבלים ועוד. את התשתיות הללו מומלץ לאתר במקרים שונים ומגוונים, עליהם נפרט בהמשך המאמר.
מתי תצטרכו לאתר תשתיות?
את התשתיות התת קרקעיות הללו תצטרכו לאתר כאשר אתם מעוניינים לחפור בעומק הקרקע על מנת לבצע שינויים כל שהם, כמו תיקון תשתיות, חפירה לצורך בנייה ועוד. מטרתו המרכזית של איתור התשתיות הוא לאפשר חפירה בטוחה בעומק הקרקע מבלי לפגוע בתשתיות הקיימות של הרשויות, על מנת שלא לגרום לנזקים כבדים ובלתי הפיכים.
דמיינו לכם שאתם נדרשים לחפור בקרקע לטובת הקמת מבנה קטן כל שהוא, מבלי שתדעו מה נמצא ממש מתחת לשטח שבו אתם מתכוונים לחפור. במקרה הטוב, יתמזל מזלכם ולא תפגעו בשום תשתית תת קרקעית כזו או אחרת. במקרה הרע, תוכלו לפגוע בתשתיות חשובות מאד כמו החשמל והגז, לגרום לתקלות, אי נוחות לתושבים וכמובן לסכן את העוברים והשבים ואת ביטחונם.
איך מאתרים תשתיות?
לפני שממהרים להפעיל כלים טכנולוגיים מתקדמים לאיתור תשתיות תת קרקעיות, יש לבחון את המפות הקיימות שאותן ניתן להשיג מהרשות המקומית ומרשם המקרקעין. חשוב לציין, מדובר בעבודה מקדימה בלבד מכיוון שמרבית מהרשויות המקומיות כלל לא מקפידת לעבוד לפי המפות הללו, כך שעליכם לקחת את המידע הקיים בהן בעירבון מוגבל.
לאחר שמיפיתם את הקרקע, זה הזמן להשתמש בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים לאיתור תשתיות. הטכנולוגיה הנפוצה ביותר כיום לאיתור תשתיות תת קרקעיות היא באמצעות גלי רדיו. מדובר במכשיר מיוחד ששולח גלי רדיו ובודק את הגלים שחוזרים. במידה ויש פער בין גלי הרדיו שיצאו לאלה שחזרו, שם קיימת תשתית תת קרקעית.
זה נכון, אמנן מדובר בטכנולוגיה מתקדמת, אך גם עליה אנחנו ממליצים לכם שלא לסמוך במאת האחוזים. לכן, אחרי שמיפיתם את התשתית התת קרקעית, יש להרים את הקרקע באזור הממופה על מנת לוודא שאכן שם קיימת תשתית תת קרקעית. רק כך תוכלו לוודא שאתם מבצעים עבודה נקייה ושאתם לא מסתכנים בפגיעה בתשתיות של הרשות המקומית.